7x Wat ik mis aan school

Okee, dus… het is nu bijna een jaar geleden dat ik afstudeerde in Logistiek en Economie aan Hogeschool Rotterdam, wie had dat ooit verwacht. Typische voorbeeldleerling was ik namelijk niet. Maar toch geslaagd met een dikke 7. Ik keek er al zo lang naar uit om klaar te zijn met school, maar dan… dan ben je klaar. Maar mis je het dan nog? Nou er zijn wel wat dingen die ik mis aan school hoor *met een hele dikke knipoog*.

7x Wat ik mis aan school

1. Niks doen

Eerlijk is eerlijk, zolang je op school zit, kun je het permitteren om hele dagen niks te doen. Misschien is dit iets persoonlijks hoor… Leren gaat mij namelijk makkelijk af, ik hoef iets maar 1 of 2 keer te lezen, en het zit in mijn hoofd. Dus veel voorbereidend werk had ik nou eenmaal niet. Ik werkte meestal 2 tot 3 dagen en woonde ik al op mezelf, maar zelfs dan had ik nog zeeën van tijd om niks te doen.

2. Eten

Ik houu van eten! Mijn school was achter de nieuwe Binnenweg, dus je raadt het al. Dagelijks was ik daar te vinden. Voor de mensen die niet uit Rotterdam komen, al het eten is DAAR.

3. Stufie

Offcoursee mis ik die 900 (basisbeurs + maximale lening) euro per maand waarvoor je geen fuck hoeft te doen! Duhhh…. wie niet? En ja ik moet de lening dan wel terug betalen, maar daar mag je 30 jaar over doen en betaalt bijna geen rente. Zo goedkoop lenen lukt je nooit meer..

4. Gratis OV

Nee deze mis ik echt, maar echt.. elke dag dat ik incheck doet me hart pijn. En 2 dagen later wordt er weer geld van me rekening afgeschreven. OV is fucking duur, dus als je nog op school zit.. profiteer en reis heel NL door!

5. Uitslapen

Als ik dan al naar school moest, was dat hooguit 1 keer in de week rond 9 uur. Maar verder kon ik altijd wel uitslapen. Met werk niet, en eerlijk met een kleine al helemaaaaal niet ofcourse. Dus ja dat mis ik zeker. Ik hou van slapen, zal ik ook altijd doen. Snik…

6. Gevoel na je laatste tentamen van de week

Dit kan ik wel het :

“FUCKYOUALLBITCHESIROCKEDTHISSHITLIKEAMOTHERUCKERZONDERTELERENENANDERSGAANWEGEWOONWEERVOORDEHERKANSING”

-gevoel noemen. En ja dat gevoel was heeeerlijk. Iets minder als je dan vervolgens een onvoelde haalt, maar dat gevoel kwam een paar weken later pas, dat mis ik overigens niet… haha.

7. Gevoel behaalde deadline

Ik was, en ben een kei in het op het allerlaatste moment plannen. Heerlijk die grote druk, dan presteer ik het beste. Maar soms werd het wel heel krap en kwam het op minuten aan. Maar als je het dan haalde (wat mij gelukkig bijna altijd lukte) gewoon adrenaline. Deze noem ik het:

“FUCKYOUALLBITCHESIDIDWHATYOUDIDINACHTWEKENGEWOONINEENAVONDDOEI”

-gevoel. Ja ik mis het..

Tot slot..

Dit artikel is natuurlijk met een dikke knipoog geschreven. Nee ik mis school niet heel erg. Ik was er aan toe om verder te gaan. Ik ben onwijs trots op mijn diploma die ik nog binnen heb kunnen slepen terwijl ik hoogzwanger was, ook al doe ik er nu niks mee. Het is altijd goed om een back-up plan te hebben. En natuurlijk heb ik belangrijke dingen geleerd tijdens mijn opleiding die ik niet had willen missen en mij hebben gemaakt tot wie ik ben en wat ik kan.

Wat missen jullie het meest aan school? Of wat denk je dat je het meest zal gaan missen wanneer je echt aan het werk gaat? Laat het me weten in een reactie! 

Lots of love

YentlVR

Geef een reactie